Populiariausi patiekalai pagal šalies virtuvę.

Populiariausi patiekalai pagal šalies virtuvę

Šiandien kulinarinis turizmas yra populiari kelionių veikla. Žmonės dažnai keliauja norėdami pažinti naujas ir skirtingas pasaulio virtuves. Yra daugybė geriausių patiekalų pagal virtuvę, kuriuos verta išbandyti keliaujant.

Jei norite išbandyti naujus skonius, pateikiame 7 geriausių patiekalų pagal virtuves, kuriuos turėtumėte įtraukti į savo sąrašą:

  • Pekino antis (Kinija) – Šis patiekalas gaminamas kepant visą antį ant atviros ugnies. Tada oda būna traški, o mėsa – sultinga.
  • Suši (Japonija) – šis populiarus patiekalas gaminamas iš ryžių su actu ir šviežių jūros gėrybių. Šis patiekalas yra itin pamėgtas ir Lietuvoje.
  • Currywurst (Vokietija) – šis patiekalas – tai dešrelės, kurios yra kepamos ir apliejamos kario kečupu.
  • Takos (Meksika) – šis patiekalas gaminamas iš minkšto lavašo, kuris yra kepamas, o tada pripildomi mėsos, daržovių ir padažo.
  • Chačapuri (Sakartvelas) – šis patiekalas gaminamas su sūriu įdaryta duona. Primena šiek tiek itališką picą, tačiau tai toli gražu nėra tas pats.
  • Kebabas(Turkija) – šis patiekalas gaminamas iš ant grotelių keptos mėsos, dažniausiai ėrienos, kiaulienos, vištienos, o ji patiekiama su daržovėmis. Lietuvoje šis patiekalas tiek mėgstamas, jog „kebabinių“ rasti galite kiekvienam mieste.
  • Cepelinai ( Lietuva) . Tai vienas geriausiai žinomas Lietuviškas patiekalas, kurį visi gerai žino ir papildomai pristatyti nereikia. Dažniausiai prie jų derinama sriuba – šaltibarščiai.

Jei norite unikalių patirčių – rinkitės Vilnių.

Šiame mieste plačios galimybės išbandyti naujus dalykus. Dažniausi skaitytojų klausimai – kur pavalgyti Vilniuje? ; Kurie restoranai Vilniuje yra patys geriausi ir panašiai.

Gaila, tačiau atsakyti į tai negalime, kadangi tai yra kiekvieno asmeninis skonio reikalas. Vieni nori aukščiausio restoraną miesto centre, o kiti mėgsta išbandyti įvairias vietas, mažas kavinukes ar greitojo maisto restoranus.

Taip pat kaip bebūtų, itin svarbus dalykas yra biudžetas. Skirtingo lygio kavinėse yra skirtingos kainos, todėl visada žinokite savo galimybes. Ta pati vakarienė prabangiame restorane Vilniaus centre gali kainuoti kelis šimtus eur, kai tuo tarpu mažoje kavinukėje užmiestyje galite būti sotūs vos už 10 eur.

Verta pasinaudoti įvairiais pasiūlymais, laimingos valandos ir nuolaidos mieste.

Daugelis restoranų darbo dienomis turi specialių pasiūlymų, pvz., dienos pietūs, ar kiti pasiūlymai. Pvz kai kuriose vietose taip pat siūlomi nemokami užkandžiai arba nemokama vyno taurė.