Obuolių pyragas – vienas populiariausių desertų

Tikriausiai neatrastume nei vieno žmogaus, kuris nemėgsta saldumynų. Kadangi jie gali būti patys įvairiausi, tai kiekvienas gali rinktis pagal savo skonį. Vienus traukia įvairūs sausainiai, kitus šokoladas, o dar kitus įvairūs pyragai. Pastarųjų pasirinkimas yra labai didelis, tad kiekvienas gali rinktis pačius įvairiausius variantus. Tačiau vienas pyragas tikrai užima pačias pirmąsias vietas ir yra dažniausias žmonių pasirinkimas – tai yra obuolių pyragas. Apie jį plačiau papasakosime šiame straipsnyje.

Kodėl šis pyragas yra vienas populiariausių?

Galime išskirti labai daug priežasčių, kodėl obuolių pyragas pirmauja prieš kitus pyragus:

  • Jis vienas iš lengviausių pyragų, kurį galima pagaminti;
  • Pagaminimas yra labai paprastas ir trunka labai neilgai;
  • Jį galima gardinti su įvairiais priedais;
  • Tinka valgyti tiek šiltą, tiek šaltą;
  • Pyragą galima gaminti pagal įvairų saldumo lygį, kaip tinka kiekvienam individualiai. Toks pyragas gali būti ir ne toks saldus, tačiau jis ir taip gali būti labai skanus.

Kaip galima pagardinti obuolių pyragą?

Šis pyragas yra labai universalus, tad su juo galima improvizuoti daugeliu atveju. Jeigu pabodo įprastas pyragas, į pagamintą tešlą galima įdėti įvairių uogų, tokių kaip serbentai, agrastai ir panašiai. Jeigu nemėgstate per daug rūgštaus pyrago, o namuose turite tik rūgščius obuolius, nėra būtina bėgti į parduotuvę ir pirkti kitos rūšies obuolių. Rūgštesnius obuolius galite sumaišyti su kriaušėmis ir taip natūraliai jį pasaldinti be pridėtinių cukrų. O jeigu mėgstate kiek rūgštesnį pyragą, o obuolius turite saldesnius, tuomet jį galite pagardinti rabarbarais. Tokio pyrago skonis bus neapsakomas. Kaip ir minėjome anksčiau, tokį pyragą galima valgyti tiek šaltą, tiek šiltą. Jeigu jis dar nėra atvėsęs, ji puikiai galima pagardinti ledais. Prie jo geriausias variantas yra vaniliniai arba šokoladiniai ledai, bet kiekvienas gali rinktis pagal savo skonį.

Obuolių pyragą gali išsikepti kiekvienas

Jeigu nesate iš tų, kur pyragai yra stiprioji pusė, galite nesijaudinti, nes jį išsikepti yra labai paprasta. Net ir pats paprasčiausias receptas gali nustebinti ne vieną. Jį patogu kepti ir dėl to, kad jam nereikia labai įmantrių ingredientų ir juos dažniausiai galima rasti kiekvieno šaldytuve. Tad jei namuose turite kiaušinių, miltų, sviesto, obuolių, cukraus, druskos, kepimo miltelių, toks pyragas praktiškai jau jūsų lėkštėje. Užteks vos kelių minučių pagaminti tešlą ir šiek tiek ilgiau palaukti, kol jis iškeps. Pačių įvairiausių receptų galite rasti internete.