Ką verta pasigaminti savaitgaliui?

Artėjant savaitgaliui, jau prieš kelias dienas pradedame galvoti, ką skanaus galima pasigaminti namuose. Aišku, dažniausiai nenorime per daug persistengti ir užtrukti labai daug laiko, tačiau kartais galima pasigaminti namuose ir nesudėtingus patiekalus. Tad artėjant savaitgaliui ir pritrūkus idėjų, visada galite pasinaudoti mūsų parengtomis idėjomis, kurios bus nesudėtingos ir lengvai paruošiamos.

Nesudėtingas pyragas

Daugeliui savaitgalis asocijuojasi su šiokiu tokiu atsipalaidavimu, didesniu kiekiu saldumynų ir panašiai. Tad tokiu metu galite išsikepti obuolių pyragą. Obuolių pyrago receptas yra visai nesudėtingas, nes netgi tas, kuris paprastai nekepa jų, kuo puikiausiai gali tai padaryti. Tad labai trumpai pateikiame patarimus, kaip tinkamai jį išsikepti:

  • Jeigu norite, kad jo tekstūra būtų maloni, tuomet verta nulupti obuolių žieveles. Tikriausiai šis žingsnis užims daugiausiai laiko, nes kiti bus žymiai greitesni.
  • Reikėtų sviestą ištirpinti, tai galima padaryti ant viryklės arba kelioms sekundėms įdėjus į mikrobangų krosnelę. Tada reikėtų gerai suplakti kiaušinį su cukrumi, dėl skonio dar galite įberti šiek tiek vanilinio cukraus ir šiek tiek druskos. Viską tinkamai suplakus, reikėtų pilti lydytą sviestą, viską išmaišyti ir tada berti miltus. Tešla turėtų gautis šiek tiek skystesnė nei grietinės konsistencija.
  • Galiausiai viską reikia dėti į kepimo formą. Obuolius galite sluoksniuoti arba jo skilteles sumaišyti su visa tešla, tad kiekvienas gali rinktis tokį variantą, kuris yra patogus.

Savaitgaliui tinkami receptai, kurių ingredientai nėra sunkiai randami

Kad nebūtų problemos pagaminti vieną ar kitą patiekalą, verta rinktis tokius receptus, kurie nėra sudėtingi. Jeigu norite pasigaminti nesudėtingą desertą, puikiai tam gali tikti tinginys. Jo ingredientai yra paprasti ir dažniausiai randami namuose, todėl ne visada norint jį pagaminti reikės eiti į parduotuvę. Tad šiam patiekalui reikės: kondensuoto pieno, kakavos (ji turėtų būti tikra, netiks kakavos milteliai, iš kurių gaminamas kakavos gėrimas), sausainiai, jie gali būti patys paprasčiausi, kuriuos renkatės dažniausiai prie arbatos ir žinoma sviestas. Tad sausainius reikia tik susmulkinti, o daugiau viską kartu supilti į puoduką ir leisti ištirpti, kol pasidarys vientisa masė.

 

Desertas ir patiekalas viename

Tikriausiai yra puiku, kai galima rinktis tokį patiekalą, kurį galima priskirti ir prie deserto ir prie normalaus patiekalo. O jis yra varškės apkepas. Toks pasirinkimas gali tikti kaip pusryčių arba vakarienės patiekalas, arba nedidelį gabalėlį pasigardinus uogiene galima suvalgyti kaip desertą. Jį puiku rinktis ir dėl to, kad pagaminimas jo nėra sudėtingas ir atimantis daug laiko.